• Grand &
    Johnson

  • Interview Grand&Johnson
  • Grand &
    Johnson

Collectie door topontwerpers 

Bertel Grote en Jeroom Jansen, zijn van huis uit interieurontwerpers en weten als geen ander hoe je een thuis creëert. “We adviseren altijd op zintuigen, alles krijgt aandacht. Geur, muziek, licht, materialen; aan alles is gedacht. En alles moet eerlijk en in balans zijn. Deze werkwijze zie je ook terug in de collectie die we voor Grey7 hebben ontworpen."

Zoektocht

Zoektocht

"Elk ontwerp is elke keer weer een zoektocht. We proberen altijd tijdloos te zijn en leggen de lat heel hoog. Elke keer willen we vernieuwen en laten we ons creatieve brein het werk doen. De enige vaste gegevens zijn de menselijke maten waar je rekening mee houdt. Verder is het veel schetsen en uitproberen. Elke keer opnieuw met potlood en papier. Op zoek naar contrast, eenvoud en complexiteit. Finetunen, opnieuw proberen en pas als we echt tevreden zijn met het ontwerp op papier, werken we het technisch uit."

Evenwicht en contrast

Evenwicht en contrast

"Bij elk ontwerp voor de collectie hebben we gezocht naar evenwicht én contrast in kleuren, vormen, contouren en materialen. We willen ogen openen door heel veel aandacht te geven aan een ontwerp. Geen ontwerp van ons is vanzelfsprekend maar aan elk detail is gedacht. Elk meubel heeft zijn eigen verhaal en is een wereld op zich. Een wereld waarin je steeds verrast wordt. Bij onze ontwerpen draait het om ode aan de verwondering. Verrassende details waardoor je steeds iets nieuws ziet. Dat is onze handtekening."

Zuiver en zichtbaar

Zuiver en zichtbaar

"Alles moet eerlijk zijn aan een ontwerp. We verstoppen niets, we lassen niet en we lijmen niet. De constructie moet zuiver en zichtbaar zijn. We ontwerpen het liefst met natuurlijke materialen. Marmer, staal, natuursteen en hout zijn producten waar we veel en graag mee werken. Op zoek naar contrast werken we met mooie stoffen waarmee we spelen. Fluweel of juist een grove stof. We creëren kracht door contrast en blijven we verwonderen dankzij de eenvoud en de complexiteit."

Kleurgebruik

Kleurgebruik

"Ons kleurgebruik is subtiel. We werken met kleur om verdieping te creëren, maar kleur krijgt nooit de overhand. Met kleur maken we het interieur spannend, maar het is de kunst om het ingetogen en tijdloze in het interieur te behouden. Alle elementen samen maakt een ontwerp onderscheidend in alles. En dat maakt dat we echt alleen het beste ontwerp maken."

Ontvang het |Grey 7 |inspiratiemagazine

Ontvang het
Grey 7
inspiratiemagazine

Grey7 wil je graag inspireren op het gebied van Dutch Design. Vraag ons online magazine aan en laat je verrassen door de mooiste ontwerpen en gerealiseerde projecten.

Aanvragen

Ontvang het
Grey 7
inspiratiemagazine

Grey7 wil je graag inspireren op het gebied van Dutch Design. Vraag ons online magazine aan en laat je verrassen door de mooiste ontwerpen en gerealiseerde projecten.

Aanvragen

0

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.